Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2010 10:52

В Україні незабаром заборонять наркотичні курильні суміші

В Україні незабаром заборонять наркотичні курильні суміші

Міністерства охорони здоров"я та внутрішніх справ України склали проект державної постанови про заборону курильних сумішей, відомих під назвою "спайс". Перелік трав та хімічних сполук, що вважаються наркотичними і забороненими, відтепер буде розширено. До списку ввійде низка синтетичних канабіноїдів, які використовують при виготовленні курильних міксів.

"Самі по собі трави в міксах не є наркотичними, - коментує для Gazeta.ua кандидат медичних наук, нарколог Олександр Григоренко. - Галюцинації та зміну свідомості провокує штучний канабінол JWH-18. Він у шість разів сильніший та шкідливіший за звичайну марихуану. Його просто розпилюють на сухі трави".

"Уже зафіксовано не один летальний випадок внаслідок зупинки серця. Були й самогубства. У ліпшому випадку мікси можуть спровокувати дебют шизофренії", - сказав лікар.

На процедуру повної заборони "спайсів" піде приблизно 2-3 місяці. За цей час Інтернет і спеціалізовані магазини продовжуватимуть безперешкодно продавати суміші під виглядом благовонних трав, офіційно не призначених для внутрішнього застосування. У Донецьку вже навіть з"явилися спеціальні автомати, які народ прозвав "наркоматами".

"Вставляє набагато круче, ніж звичайна дурь, але це зло так стомлює, що після накурки треба обов"язково відіспатися. Дуже легко цією штукою передозуватися, буде блювота, швидке серцебиття й головний біль", - зізнається кореспондентові Gazeta.ua студентка Катерина Л.

"Звичайна травка ніколи до такого не призводила. Багато любителів марихуани негативно ставляться до "спайсів", - додала студентка.

На сьогоднішній день офіційно не зареєстрована жодна смерть від звичайної марихуани.

Курильні мікси вже як рік заборонені в сусідніх Білорусі та Росії. Західна Європа давно наклала на "спайси" табу. В Україні більше трьох років легальну марихуану збували підліткам та молоді по ціні від 80 до 300 гривень за грам.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні незабаром заборонять наркотичні курильні суміші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути