четвер, 23 березня 2023 14:50

В Україні кардинально зміниться погода

В Україні кардинально зміниться погода
Починаючи із західних областей, температура повітря суттєво знижуватиметься. Фото: pixabay.com

24 березня у більшості областей України протягом дня буде чудова тепла погода з температурою повітря +15...20°С.

Істотні опади завтра малоймовірні, хіба що в північних областях пройде невеликий, теплий та приємний дощик, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Чудова погода прийшла у країну у Всесвітній день метеоролога. Тепло ще потриває, але є про що попередити! Впродовж 28-29 березня в Україні очікується серйозна зміна погоди. До різкого похолодання приєднаються циклони та атмосферні фронти, підуть дощі, які через похолодання переходитимуть у сніг! Зрозуміло, що така атмосферна боротьба різних повітряних мас не обійдеться без сильного вітру", – йдеться у повідомленні.

Починаючи із західних областей, температура повітря суттєво знижуватиметься. Спочатку впаде до +4...9°С, а потім і до нуля чи навіть невеликих "мінусів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: +21°С і тумани: синоптики дали прогноз на четверг

У Києві 24 березня буде дуже тепло, до +17...18°С. Без істотних опадів, хіба вдень у п'ятницю можливий невеликий дощик. Проте з наступного тижня, орієнтовно з вівторка-середи, у столиці також різко зміниться погода. Очікується істотне похолодання, дощ і навіть мокрий сніг.

"Ця погодна метаморфоза через значні метеорологічні контрасти може ускладнювати ситуацію на дорогах, погіршувати самопочуття. Особливо у людей із серцево-судинними проблемами. Підготуйтеся, будь ласка, подбайте про себе, про тих, хто поруч. Не лякайтеся можливих стрибків тиску та головного болю, не міняйте поки що гуму на літню, не виносьте ще квіти на відкриті балкони. Власники літніх майданчиків, не поспішайте фундаментально укріпляти столики, крісла та петунії з калачиками", – додала синоптикиня.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «В Україні кардинально зміниться погода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути