субота, 07 серпня 2010 12:07

В Україні горить південь і південний схід: зафіксовано 480 пожеж

В Україні горить південь і південний схід: зафіксовано 480 пожеж

Протягом минулої доби в Україні зареєстровано 480 пожеж, серед них 101 пожежа сталася у житловому секторі.

Система дистанційного спостереження NASA зафіксувала в Україні близько сотні вогнищ займання, кожне з яких на площі більше 1 кв. км.

Найбільша кількість осередків зосереджена на півдні і південному сході країни. У Криму - в його степовій частині. Навколо Києва вогню немає, практично немає пожеж на заході.

За останніми даними МНС, локалізовано масштабну пожежу на Дніпропетровщині, на території Новомосковського військового лісництва.

Висока температура повітря, сильний поривчастий вітер та різкі зміни його напрямку протягом дня створювали умови для виникнення багатьох осередків горіння, які в окремих випадках переходили у верхові пожежі та охопили територію лісу площею близько 100 гектарів. Задля гасіння пожежі були задіяні гелікоптери з водозливними пристроями, пожежний літака МНС та наземні сили.

Протягом доби вдалося ліквідувати близько 70 осередків загорань, захистити від вогню селище Черкаське і територію військової частини Міноборони, в напрямку яких ширилася пожежа. Жертв і постраждалих немає.

Дві пожежі були ліквідовані на Донеччині. Біля села Максимил"янівка Мар"їнського району займання виникло через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб: вогнем пошкоджено 4,9 га лісової підстилки та 3,2 га верхового лісу. Поблизу села Привілля Слов"янського району вогнем пошкоджено 3 га лісової підстилки, 0,2 га верхового лісу та 7 га сухої трави.

Крім цього, впродовж доби виникли 3 пожежі на підприємствах та 8 пожеж на транспорті.

Вогнем знищено 44 будівлі, 5 одиниць автотракторної техніки та 22,5 т кормів.

Як відомо, по всій території України, крім західних областей, встановилася спекотна погода. Температура повітря сягає 40 градусів тепла. У зв'язку з цим у деяких областях спалахнули лісові пожежі, площа яких становить сотні гектарів.

Через пожежі з відпустки повернувся президент Віктор Янукович. Кабмін створив оперативний штаб для координації дій та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «В Україні горить південь і південний схід: зафіксовано 480 пожеж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути