пʼятниця, 22 листопада 2019 17:16

В Україні дозволили фото на документи у головному уборі

В Україні дозволили фото на документи у головному уборі
Фото можливе лише у тому випадку, якщо особа носить головний убір у повсякденному житті з огляду на релігійні переконання. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Державна міграційна служба затвердила нові вимоги до фото при оформленні біометричних документів. Відтепер вірянам релігійних конфесій дозволили фотографуватися в головних уборах.

Про це повідомляється на сайті ДМСУ.

"Відповідний наказ затверджує вимоги до відцифрованого образу обличчя особи та фотокарток, які подаються для оформлення або обміну документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, та фотографічного зображення на них", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КС визнав неконституційним законопроект Зеленського

Фотографування у головному уборі допускається, але лише в тому випадку, коли особа носить його у повсякденному житті з огляду на релігійні переконання.

"Крім того, фотографування у головних уборах, штучних предметах та матеріалах допускається згідно з медичними показаннями, підтвердженими медичним висновком відповідного закладу охорони здоров'я. Проте такі головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя (чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя та підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию", - наголосили у міграційній службі.

Православна церква України не засуджує біометричні паспорти. І Називає їх одним із проявів наукового і технологічного прогресу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні дозволили фото на документи у головному уборі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути