пʼятниця, 02 листопада 2018 20:17

В Україні будуть карати за незаконне використання символіки Нацполіції

В Україні будуть карати за незаконне використання символіки Нацполіції
В Україні набув чинності закон про штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції. Фото: HJK

В Україні набув чинності закон, який запроваджує штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції.

"Згідно з текстом закону, ознаками належності до поліції є символіка поліції, уніформа поліцейських, спеціальні звання, відомчі нагороди, спеціальний жетон і службове посвідчення поліцейського. Використання найменування поліції або похідних від нього, в тому числі викладених іноземною мовою, здійснюється поліцією, а в інших випадках – за рішенням керівника поліції", – повідомляє прес-служба МВС України.

Простих громадян за порушення закону будуть карати штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (17-34 тис. грн).

"Незаконне використання символіки Нацполіції органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами – підприємцями, а також громадськими об'єднаннями, в тому числі на іноземній мові, на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках документів, карається штрафом від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-51 тис. грн). За повторне порушення протягом року сума штрафу збільшується від трьох тисяч до п'яти тисяч (від 51 000 до 85 000 гривен)", - повідомили у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що заборонено возити в авто

Штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції почнуть діяти через півроку після набуття чинності цього закону, тобто в травні 2019 року.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 листопада ухвалила рішення оштрафувати ТРК "Світ" за порушення обсягу ведення передач українською мовою. Компанія є новим власником "Вести.Радио".

Зараз ви читаєте новину «В Україні будуть карати за незаконне використання символіки Нацполіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути