понеділок, 05 лютого 2018 23:42

В Україні запустили реєстр неплатників аліментів

В Україні запустили реєстр неплатників аліментів
Неплатників аліментів занесуть до "ганебної дошки". Фото: РБК

З 6 лютого почнуть діяти законодавчі новації у сфері посилення відповідальності злісних неплатників аліментів, в тому числі почне повноцінно функціонувати публічний реєстр таких осіб.

"Цей законопроект, який ми розробляли і готувалися до запровадження, набуває чинності вже завтра", - сказав міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

Петренко уточнив, що реєстр неплатників аліментів почне повноцінно функціонувати із завтрашнього дня. Він нагадав, що на сьогодні в ньому - понад 75 тис. записів. Також, як підкреслив міністр, відзавтра почне працювати автоматизований обмін інформацією між Мінюстом і Міністерством внутрішніх справ, за яким боржники, які понад 6 місяців сукупно не сплачують аліменти, будуть позбавлятися права керування транспортним засобом, права носіння зброї, полювання на період, доки вони не погасять заборгованість перед дитиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили хостел для безпритульних розлучених чоловіків

Крім того, почне працювати вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, у вільний від роботи чи навчання час платних суспільно корисних робіт, вид яких визначатимуть органи місцевого самоврядування.

4 січня президент Петро Порошенко підписав "Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів (№7277).

Зараз ви читаєте новину «В Україні запустили реєстр неплатників аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути