четвер, 25 жовтня 2012 11:28

В Україні готується проект інтернетизації сіл

В Україні готується проект інтернетизації сіл
Петро Яцук ФОТО: expert.com.ua

Для повноцінної реалізації проекту інтернет-доступу в селах потрібно щоб держава інвестувала хоча б 50% його вартості, вважає глава НКРСІ

Реалізація спільного проекту Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРСІ) з приватною компанією Датагруп з розвитку інтернет-доступу в селах по супутниковій технології Ka-Sat багато в чому залежить від того, чи вдасться створити Фонд універсальних послуг. Його пропонується формувати за кошти мобільних операторів. Про це заявив глава відомства Петро Яцук в інтерв'ю виданню КоммерсантЪ-Україна.

"Зараз ми випробуємо технологію Ka-Sat на парламентських виборах - з її допомогою буде транслюватися сигнал з веб-камер, встановлених на виборчих дільницях. Але для повноцінної реалізації проекту інтернет-доступу в селах потрібно щоб держава інвестувала, на мій погляд, хоча б 50 % його вартості", - сказав він.

Загальна вартість проекту оцінювалася в 465 млн. грн. Знайти ці кошти без створення Фонду універсальних послуг скрутно, впевнений Петро Яцук. "Ми вже переконали в необхідності створення Фонду мобільних операторів, але нам активно протистоїть Інтернет асоціація України (ІнАУ)", - додав він.

Питання можна було б вирішити шляхом забезпечення мобільними операторами зв'язку у віддалених населених пунктах в обмін на 3G-ліцензії. Але питання конверсії радіочастот для зв'язку третього покоління досі не вдається вирішити, - говорить глава НКРСІ.

За його словами, держава не хоче виділяти на це гроші з бюджету. А оператори готові профінансувати конверсію в тому випадку, якщо гарантовано отримають ліцензії. Але обіцяти цього НКРСІ не може, оскільки ліцензії мають видаватися за результатами конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні готується проект інтернетизації сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути