понеділок, 18 лютого 2008 13:29

У Токіо на виставці представлені скарби людства з "лего"

На виставці "Шматочок миру. Скарби ЮНЕСКО з кубиків "ЛЕГО" у Токіо представлені зменшені копії пам"ятників із Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, побудовані з деталей популярного набору-конструктора.

"Ця виставка покликана звернути увагу людей на необхідність збереження і вивчення пам"яток історії людства, які справді є скарбами нашої планети. Крім того, нам хотілося б, щоб представлені твори стимулювали бажання створювати прекрасне у маленьких художників", - заявили організатори заходу в інтерв"ю.

На виставці представлені міні-копії найбільш відомих творів архітектурної творчості, таких, як Софійський собор у Константинополі-Стамбулі, Парфенон в Афінах, собор Саграда Фамілія у Барселоні і ворота Суннемун у Сеулі.

Є там і копія московського собору Василія Блаженного, що складається з-понад 10 тисяч деталей. За словами відвідувачів, їх особливо привернула яскравість і розробка деталей копії знаменитої пам"ятки староруської архітектури. "У Росії є красиві місця. Я раніше ніколи не бачив собор Василя Блаженного", - зізнався один з гостей виставки.

Експонати поступаються в розмірах оригіналам більш як у 30 разів. Проте, за словами організаторів, автори прагнули проявити максимальну увагу до деталей. Під час підготовки креслень своїх майбутніх творів автори по кілька місяців вивчали великомасштабні фотографії оригіналів, прагнучи виділити найбільш важливі деталі кожної окремої споруди.

Виставка "Шматочок миру", яка триватиме до 25 лютого, проводиться вже чотири роки у різних країнах світу.

На сьогодні її оглянуло вже 800 тисяч осіб. Особливою популярністю виставка користується у молодих поклонників продукції компанії "ЛЕГО",  яка недавно відсвяткувала75-річчя з дня заснування. Для компанії Японія є одним з основних ринків збуту - продукція "ЛЕГО" продається більш як у 3 тисячах магазинів Країни вранішнього сонця, повідомляє ."Подробности"

Зараз ви читаєте новину «У Токіо на виставці представлені скарби людства з "лего"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути