четвер, 27 серпня 2009 15:53

Протягом місяця повідомлять причину аварії на Саяно-Шушенській ГЕС

Протягом місяця повідомлять причину аварії на Саяно-Шушенській ГЕС

Офіційний висновок про причини аварії на Саяно-Шушенській ГЕС з"явиться протягом місяця. Таку заяву зробив глава МНС Сергій Шойгу в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

За його словами, велика частина контрольного устаткування уціліла при аварії, і Ростехнагляду залишилися останні штрихи, щоб завершити розслідування. Шойгу також відзначив, що раніше у МНС були зауваження тільки з питання пожежної безпеки.

"Я був на дамбі 2 року тому, в самому машинному залі, у мене відтоді окрім захоплення нічого не було. Я завжди захоплювався цією гігантською спорудою, творінням людського розуму і рук людських", - уточнив він.

Він відзначив, що причинами таких катастроф в техногенній сфері, є, як правило, помилки, або закладені спочатку, або закладені трохи пізніше "при неправильній експлуатації".

Глава Ростехнагляду Микола Кут"їн припустив, що однією з причин аварії на Саяно-Шушенській ГЕС могла стати аномальна сейсмологічна вібрація, зафіксована на гідроелектростанції за 15-45 хвилин до лиха. Фахівці, з його слів, зареєстрували її частоти в діапазоні 14-18 Герц.

Днями він же сказав, що "автоматична система спрацювала некоректно", пояснивши, що на Саяно-Шушенській ГЕС існують 3 системи захисту, але не спрацювала жодна з них.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Протягом місяця повідомлять причину аварії на Саяно-Шушенській ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути