четвер, 12 лютого 2009 08:34

В Сумах зруйнували пам"ятник Леніну поряд з відділом міліції

В Сумах зруйнували пам"ятник Леніну поряд з відділом міліції
У Сумах невідомі в ніч з 10 на 11 лютого зруйнували пам`ятник Леніну, встановлений на вулиці Миру обласного центру біля Будинку культури "Хімік" ВАТ "Сумихімпром" в 1958 році.

Про це повідомив помічник начальника Сумського міського відділу міліції Володимир Кузьменко.

За його словами, інформація від місцевих жителів про руйнування 6-метрового пам`ятника почала надходити близько 6:00. На місце події виїхала оперативно-слідча група Зарічного райвідділу міліції, яка виявила, що на площі перед БК залишився постамент, а сам пам`ятник Леніну в розбитому стані лежить поряд. Причому, звідси зникла голова пам`ятника. Прикметно, що поряд з місцем НП розташований райвідділ міліції і будівля факультету університету внутрішніх справ.

Представники правоохоронних органів оглянули місце події і опитали свідків. За даним фактом проводиться перевірка.

За інформацією Сумського міськкому КПУ, в 2008 році на Сумщині від рук невідомих постраждали або були повністю зруйновані шість пам`ятників Леніну.

В Черкасах в ніч з 27 на 28 листопада 2008 р., невідомі також зруйнували пам"ятник Леніну. Монумент був встановлений в 1965 році на центральній площі міста перед будівлею облдержадміністрації.

Перша спроба демонтувати пам"ятник була зроблена в ніч з 2 на 3 жовтня. У зв"язку з цим 11 листопада міськрада звернулася в УМВС області з вимогою забезпечити цілодобову охорону пам"ятника від незаконних посягань. Цього разу близько 4 години ночі до пам"ятника Леніна під"їхав баштовий кран, і невідомі особи почали незаконний демонтаж. Пам"ятник підчепили на троси і почали піднімати, проте троси не витримали ваги пам"ятника, він зірвався і впавши розбився на дрібні шматки. За твердженням голови обласного комітету Комуністичної партії Віктора Роєнка, міліція не перешкоджала особам, що здійснювали демонтаж і руйнування пам"ятника.

Відповідно до Указу Президента України Про заходи у зв"язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям постановлялось вжити в установленому порядку заходів щодо демонтажу пам"ятників та пам"ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні та політичних репресій, а також щодо перейменування в установленому порядку вулиць, площ, провулків, проспектів, парків та скверів у населених пунктах України, назви яких пов"язані з такими особами.

За матеріалами: Фокус, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Сумах зруйнували пам"ятник Леніну поряд з відділом міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути