середа, 11 червня 2008 08:27

В Судані зазнав аварії пасажирський лайнер: загинули 28 людей

Щонайменше 28 з 217, що знаходилися на борту людей загинули в результаті аварії пасажирського літака Airbus A310 в міжнародному аеропорту Хартума, повідомив агентство Reuters глава медичного відділення аеропорту. Він також спростував зроблену раніше власну заяву про 120 загиблих.

За його словами, на даний момент вдалося врятувати 123 людини, доля ще 66 людей залишається невідомою.

За словами заступника начальника поліції Судану, рятувальна операція по виявленню тіл загиблих продовжується. Вона ускладнена тим, що на місці події рятувальники знаходять безліч фрагментів людських тіл, а останки багатьох людей повністю обгоріли. На даний момент, за різними даними даним, виявлені тіла від п"яти до дев"яти загиблих.

Літак Airbus 310 належав авіакомпанії Sudan Airways і здійснював рейс Дамаск-Амман-Хартум.

За словами одного з врятованих пасажирів, командир екіпажа літака незадовго до запланованої посадки в Хартумі оголосив про погані погодні умови в районі аеропорту. У зв"язку з цим літак попрямував в місто Порт-Судан, після чого повернувся в Хартум, і екіпаж знов зробив спробу здійснити посадку.

Не дивлячись на те, що, згідно даних AP, погода в Хартумі не покращала, екіпажу вдалося посадити літак з другої спроби. За словами директора аеропорту Юссефа Ібрагіма, через декілька хвилин після успішної посадки, про яку пілот повідомив диспетчера, вибухнув один з двигунів літака, що спричинило сильну пожежу. Він також підкреслив, що аварія відбулася не через погоду, а через технічну несправність.

Проте глава суданської поліції Мухаммад Наджіб заявив, що причиною катастрофи стала погана погода - сильний вітер і мокра від дощу злітно-посадочна смуга. За його словами, саме через це літак при посадці "впав, розколовся на дві частини і загорівся".

Повідомляється, що серед пасажирів літака, разом з жителями Судану, знаходилося також декілька іноземних громадян, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Судані зазнав аварії пасажирський лайнер: загинули 28 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути