вівторок, 04 листопада 2008 12:50

У США відкрилися виборчі дільниці

У США відкрилися виборчі дільниці
У США офіційно відкрилися виборчі дільниці для голосування на президентських виборах, повідомляє AFP з посиланням на представника виборчої комісії. Протягом вівторка, четвертого листопада, пройдуть загальнонаціональні вибори, на яких американські громадяни виберуть вибірники, які в грудні виберуть 44-го президента США. Основними претендентами на цей пост є Барак Обама і Джон Маккейн.

Першим штатом, де пройде голосування, став Вермонт, що знаходиться на північному заході США. Дільниці у Вермонті відкрилися о п"ятій ранку за місцевим часом.

Аналітики чекають, що активність громадян США на президентських виборах 2008 року буде вельми помітною. Так, явка на попередніх виборах побила всі рекорди за попередні роки. Число зареєстрованих виборців по всій країні опинилося на 2,5 відсотка більше, ніж на виборах 2004 року. Ті, хто офіційно мають право голосу, складають тепер 73,5 відсотка від всього населення США.

У двох містах виборці за традицією проголосували раніше решти американців. Жителі Діксвіль Нотч і Хартса в штаті Нью-Гемпшир відвідали виборчі дільниці опівночі з третього на четверте листопада. Підрахунок голосів показав, що в обох містах виборці віддали перевагу демократові Бараку Обамі.

Зараз ви читаєте новину «У США відкрилися виборчі дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути