понеділок, 15 лютого 2010 09:13

У Севастополі підсмажили найбільший в Україні млинець (ФОТО)

Гігантський млинець з медом виготовлено в Севастополі. Його площа - 30 квадратних метрів, вага - майже 700 кілограмів. Млинець занесли до Книги рекордів України.

Його випекли в рамках спільної акції торгової марки "Козацький мед" і командування Військово-морських сил України "Масляна на флоті".

За рішенням командувача флоту, найбільший в Україні млинець з медом дістанеться вихованцями військово-морського ліцею та кращим екіпажам кораблів.

Організатори акції висловили сподівання, що частування військових моряків на Масляну стане традицією у Севастополі.

Найбільший млинець намагалися у неділю випекти і в Києві.

У сквері на перехресті вулиць Мостицької і Наталії Ужвій на Виноградарі були встановлені польова кухня, звукопідсилююча апаратура, а також довгий стіл, на якому лежав 14-метровий млинець, закритий блискучою фольгою.

До полудня тут зібралися близько 150 людей, які в очікуванні головної масляної страви почали випивати і їсти кашу, що готувалася на польовій кухні. Магазин, розташований недалеко від сквера, практично відразу окуповували охочі купити спиртні напої, які вже до години дня закінчилися.

Нарешті, всіх запросили спробувати млинець. Коли з нього зняли фольгу, то виявилось, що страва складається з великої кількості складених разом млинців. Учасники акції дуже швидко їх з"їли. До речі, київський млинець також планувалося занести в Книгу рекордів України, проте її представники в сквері на Виноградарі вчора так і не з"явилися.

Нагадаємо, вчора, 14 лютого, пройшов останній день Масляної. У цей день завершуються масляні гуляння.

Останній день Масляної знаменувався спалюванням опудала, а заразом старих і непотрібних речей, залишків святкової їжі, з подальшим розвіюванням праху опудала по полю або ж втопленням залишків від опудала в річковій воді. Разом зі спалюванням опудала Масляної вважалося, що спалювалася сама смерть і зима, тим самим очищалася широка дорога для весни, тепла, життя і родючості.

УНІАН, Коммерсантъ, е-Крым, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі підсмажили найбільший в Україні млинець (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути