вівторок, 31 липня 2018 20:02

В СБУ розповіли про російських офіцерів, які воювали на Донбасі

  СБУ викрила російських військових, які воювали на Донбасі. Фото: Vampersanda
СБУ викрила російських військових, які воювали на Донбасі. Фото: Vampersanda

Співробітникам СБУ вдалося викрити двох кадрових офіцерів збройних сил РФ, які під прикриттям прибули в Україну, для здійснення терористичної та іншої протиправної діяльності.

Зазначається, що в 2015 році російські офіцери з позивними "Баркас" і "Рязань" були відряджені на територію так званої "ДНР" (м. Кальміуське Старобешівського району). Там військові очолили командування 1-ї Окремої мотострілецької бригади 1-го Армійського корпусу Міністерства оборони терористичної організації "ДНР", передає ТСН.

 

Мітяєв Олег Юрійович, позивний "Баркас"

"Баркас" – Мітяєв Олег Юрійович, громадянин РФ, 1974 р.н., народився в м. Оренбург РФ. Одружений, має трьох дочок. Закінчив Суворовське військове училище в 1991 році, а ще через 4 роки - Омське вище загальновійськове, двічі Червонопрапорне училище ім. М.В.Фрунзе, 2009 року – Загальновійськову академію ЗС РФ. У 1995-2007 рр. обіймав керівні посади від командира взводу до начальника розвідки штабу десантно-штурмового полку повітрянодесантної дивізії Північнокавказького військового округу РФ. У 2009-2013 рр. служив на керівних посадах в окремій гвардійській десантно-штурмовій бригаді (м. Ульяновськ). Від жовтня 2013 р. до березня 2015 р. – командир окремої десантно-штурмової бригади (м. Улан-Уде).

За офіційною інформацією, з квітня 2015 року по листопад 2016 року був начальником 1 управління (резервних формувань мотострілкових військ) 12 командування резерву Південного військового округу. У 2015 році нагороджений медаллю ордену "За заслуги перед Вітчизною" з мечами 1 ступеня.

Однак, насправді від жовтня 2015 р. до листопада 2016 р. обіймав посаду командира 1-ї ОМСБр, що у Кальміуському Старобешівського району Донецької області. Службу як командир 1-ї ОМСБр проходив під прізвищем прикриття як полковник (генерал-майор) Дигало (Варавва) Микола Миколайович. На території України у червні 2016 р. за наказом президента РФ отримав звання генерал-майор.

Відомий тим, що за його керуванням відбулося знищення і розкрадання місцевої інфраструктури. Також відзначився надмірним вживанням алкогольних напоїв, знущанням над бойовиками бригади з числа громадян України. Крім того, був причетним до загибелі значної кількості російських військових, тіла яких особисто перевозив у Республіку Бурятія.

Після повернення до Росії, призначений командиром 201-ї Гатчинської ордена Жукова двічі Червонозоряної військової бази РФ в Республіці Таджикистан (найбільший військовий об'єкт за межами Росії, дислокується у містах Душанбе і Курган-Тюбе).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція затримала вбивць АТОвця "Сармата"

 

Плісов Олексій Владленович, позивний "Рязань"

"Рязань" – Плісов Олексій Владленович, 08.09.1973 р.н., має сина Іллю (випускника Тверського суворовського військового училища МО РФ). Полковник ЗС РФ, особистий номер У-769822. Служив на керівних посадах у 137 гвардійському ордена Червоної зірки парашутно-десантному полку (в/ч 41450, м.Рязань). Брав участь у бойових діях в Чеченській республіці та в "миротворчій" місії ЗС РФ у Північній Осетії. У липні 2013 р. – командир розвідувального підрозділу 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ.

За офіційною інформацією, у 2016 р. проходив військову службу у резервних формуваннях мотострілкових військ 12 командування резерву Південного військового округу.

Насправді ж брав участь у боях за Донецький аеропорт, керував військовим полігоном т. зв. МО "ДНР" у м. Торез Донецької області. Від кінця 2016 р. до січня 2017 р. обіймав посаду першого заступника командира бригади (з бойової підготовки) 1-ї ОМСБр. Виконував обов'язки керівника 1-го ОМСБр за тимчасової відсутності її командира "Баркаса".

Також причетний до розкрадання місцевої інфраструктури та вивезення ТМЦ в РФ, а також до загибелі значної кількості російських військових, тіла яких особисто перевозив у Республіку Бурятія.

Після повернення до Росії, призначений командиром 4-ї російської військової бази у Південній Осетії.

В Україні суд ув'язнив на 14 років колишнього заступника військового комісара. Чоловіка звинуватили у співпраці з російськими спецслужбами.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ розповіли про російських офіцерів, які воювали на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути