вівторок, 18 травня 2010 13:03

У Росії опозиціонерів і демократів назвали посібниками терористів

У Росії опозиціонерів і демократів назвали посібниками терористів

Російська генпрокуратура в список посібників терористів включила не лише радикальні ісламські організації, а й російських націоналістів, "уявних борців за права людини", опозиціонерів, ідеологів "демократизації" Росії за західним зразком.

Про це йдеться у формальній відповіді відомства на протокольне доручення комітету Держдуми з безпеки. Документ підписав заступник генпрокурор Віктор Гринь.

"Аналіз оперативної обстановки показує, що терористи намагаються впливати на масову свідомість", - йдеться у відповіді Генпрокуратури.

Вони переслідують цілі дестабілізувати внутрішньополітичну обстановку і "заохотити уявних "борців" за права людини, опозиціонерів, сепаратистів, учасників бандформувань ...", пише Гринь.

У Генпрокуратурі зазначають, що "активізувалася і злочинна діяльність праворадикальних формувань" і партій, які "навчають молодь "теорії та практиці силового протистояння правоохоронним органам на прикладі кольорових революцій в Грузії, Киргизії і на Україні".

У документі відзначається "скоординованість дій опозиціонерів". І це свідчить про "централізовану дію на них з боку ідеологів "демократизації" Росії за західним зразком", - підкреслює Генпрокуратура.

Зі свого боку російський депутат Геннадій Гудков вважає, що якоїсь серйозної реакції Держдуми на цей лист чекати навряд чи варто. Однак, за його словами, "викликає подив", що прокуратура ставить в один ряд з офіційно визнаними судом екстремістської НБП і ваххабітами опозиційні сили, ніким не визнані незаконними.

Ведомости

Зараз ви читаєте новину «У Росії опозиціонерів і демократів назвали посібниками терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути