Ексклюзиви
середа, 30 серпня 2023 11:30

У Росії щотижня засуджують близько сотні військових за відмову воювати ‒ британська розвідка

У Росії щотижня засуджують близько сотні військових за відмову воювати ‒ британська розвідка
Російські військові часто отримують тюремні терміни за відмову воювати. Фото: herson.ipc.org.ua

25 серпня двом російським військовим суд призначив по два роки колонії за відмову підкорятися наказу повернутися на фронт в Україну.

За даними видання "Медіазона", Росія щотижня засуджує близько 100 військових за відмову воювати. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За оцінками британської розвідки, якщо така тенденція збережеться, то буде приблизно 5200 засуджень на рік за відмову воювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російській армії почали говорити про "божевільного" Путіна – перехоплена розмова

"Високий рівень судимостей свідчить про поганий моральний стан російської армії та небажання деяких військових воювати. Відмова воювати, ймовірно, відображає відсутність підготовки, мотивації та сильні стресові ситуації, з якими стикаються російські війська на всій українській лінії фронту. Хоча деякі солдати відмовилися воювати, а рівень вибуття залишається високим, Росія, швидше за все, відправляє на передову масу погано навчених солдатів", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, Росія після часткової мобілізації, проведеної у вересні 2022 року, адаптувала свій підхід до ведення війни, використовуючи чисту людську масу для наступальних і оборонних операцій.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 30 серпня становлять уже понад 262 410 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 570 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Куп'янському напрямку українські воїни за ніч знищили танк Т-80, дві гаубиці САУ 2с19 та вежу із системою радіоелектронної боротьби. Вартість ураженої техніки окупантів – понад $6 млн.

Зараз ви читаєте новину «У Росії щотижня засуджують близько сотні військових за відмову воювати ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути