Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2021 15:16

"У пріоритеті російська": IT-компанія відмовила у співбесіді україномовному фахівцю
3

У Києві рекрутери IT-компанії TechExpace, яка також має назву Affreact, відмовили у співбесіді претенденту на роботу через те, що він спілкується українською мовою.

Антон Капелюшний домовився з HR-менеджеркою про онлайн інтерв'ю, написав він у Facebook 20 жовтня та виклав скриншоти листування. Згодом чоловіка запитали, як у нього "справи з російською мовою".

Капелюшний відповів, що розуміє російську та припустив, що в офісі мають розуміти українську. Рекрутерка кілька разів наголосила, що "у пріоритеті російська", а 19 жовтня скасувала співбесіду. За словами HR-менеджерки, компанія не може запропонувати роботу через "бажання кандидата спілкуватися українською".

Фото: facebook.com/anton.kapelushny

Після розголосу історії Капелюшний додав, що інша рекрутерка, з якою мала бути співбесіда, письмово вибачилася за інцидент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міс Україна-Всесвіт захейтили за російську. Вона відповіла

Після проголошення Незалежності в Україні почали більше розмовляти українською, популярність російської особливо впала після Євромайдану. 57% дорослого населення вважають, що в майбутньому Україна перейде переважно на українську мову спілкування. Водночас 32% переконані, що Україна зробить російську мову другою державною.

Зараз ви читаєте новину «"У пріоритеті російська": IT-компанія відмовила у співбесіді україномовному фахівцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути