Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2009 14:34

В останні місяці криза в Україні поглибилась

Автор: Фото Gazeta.ua/Андрій Єловіков
  Ганс-Ґерт Пьоттерінг у залі засідань Верховної Ради 6 квітня 2009 року
Ганс-Ґерт Пьоттерінг у залі засідань Верховної Ради 6 квітня 2009 року

Європейський Союз стурбований поглибленням економічного спаду в Україні, заявив президент Європейського парламенту Ганс-Ґерт Пьоттерінг, виступаючи на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Як інформує Радіо "Свобода", за його словами, негативні процеси в економіці України підсилюються політичною кризою.

"Саме в Україні в останні роки, в останні місяці, тижні й навіть дні ми бачимо дуже складну комбінацію економічних проблем, а також політичної кризи й енергетичної безпеки", - сказав Пьоттерінг.

Він наголосив, що Кабінет Міністрів, розраховуючи на кредит Міжнародного валютного фонду для стабілізації економічної ситуації, повинен отримати підтримку українських політичних лідерів.

Президент Європарламенту наголосив на необхідності зменшення дефіциту державного бюджету України, проведення реструктуризації її банківської системи й поновлення довіри громадян до фінансової системи.

Пьоттерінг перебуває в Україні для зустрічей із владою 5-7 квітня.

У той же час, західні економісти стверджують, що перші ознаки поліпшення світової економіки вселяють надію, що рецесія, можливо, сягне дна цього року і економіка почне відновлення в 2010 році. Проте, прогнози на поліпшення ситуації залишаються обережними.

Опитування представників бізнесу, зокрема, виробничого сектору, у всьому світі показують, що умови стали менш поганими, ніж це було кілька місяців тому, проте вони все ще безрадісні з історичної точки зору.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що європейські газети попереджають про наближення України до економічної прірви і дивуються з того, що державні політики думають у цей час кожен про свої вузькі політичні інтереси: як утриматися біля керма державного корабля, який стрімко тоне.

Деякі оглядачі відносять Україну до числа тих країн, де є висока загроза, що "народний гнів буде направлений на реформістські уряди, транснаціональні компанії і банки".

Європейське видання The Wall Street Journal наголошує, що "в дійсності ринок оцінює ризик дефолту в Україні як надзвичайно високий". Газета також наводить дані світових експертів про те, що частка проблемних кредитів для України може сягати 40%, і це найвищий відсоток серед найбільших боржників.

За матеріалами Радіо Свобода, Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «В останні місяці криза в Україні поглибилась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути