пʼятниця, 21 січня 2011 11:40

В одному з відділень київської пошти знайшли вибухівку

В одному з відділень київської пошти знайшли вибухівку

У Києві в одному з відділень пошти виявили кілька посилок, в яких були складові частини мінних підривачів військового зразка часів Другої свтової війни.

Про це повідомляє Українська правда.Київ із посиланням на відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві.

За словами правоохоронців, 20 січня о 17.30 міліція отримала анонімне повідомлення про те, що у поштовій кореспонденції на одному з пунктів пересилання пошти може бути вибухівка.

Тож для перевірки цієї інформації на пошту негайно виїхали слідчо-оперативні та вибухо-технічні групи.

Наразі вилучені пристрої направили на експертизу. Міліція встановлює коло осіб, причетних до цієї пригоди. Триває подальша перевірка.

Також учора близько 5.00 до чергової частини Головного управління столичної міліції надійшло повідомлення про замінування аеропорту "Київ". На території льотовища вибухівку не знайшли. За підозрою у хибному виклику затримали 52-річного киянина. Чоловік був у стані алкогольного сп'яніння, у вчиненому зізнався.

Нагадаємо, вчора вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 годин не заплатять €4 млн.

Низка ЗМІ повідомили про ще один вибух, який нібито відбувся в Макіївці о 16.00 неподалік від супермаркету мережі АТБ. У той же час, у Макіївському відділенні АТБ повідомили, що ніякого вибуху в четвер біля супермаркету не було.

Джерела "Комсомольської правди" повідомили, що перед часом, який зазначили у своїй записці терористи (тобто – перед 17.00) сапери знайшли ще дві бомби.

За повідомленням "Дзеркала тижня", в будівлі, де було виявлено вибуховий пристрій, знайдена записка з текстом: "Дістала ця влада. Вимагаємо 4 мільйони євро. Зарядні пристрої закладені в інших будівлях міста".

Глава СБУ Валерій Хорошковський підтвердив, що невідомі підривники залишили на місці пригоди конверт, в якому була записка з вимогою грошей і погрозою. Суму грошей, які вимагалися, глава СБУ називати відмовився. Хорошковський також спростував інформацію ЗМІ про те, що влада сплатила гроші.

У зв'язку з цим, професор кафедри національної безпеки Академії управління при президентові України, спеціаліст з вибухових речовин Володимир Захматов припустив, що в Україні можливе введення надзвичайного стану.

Про те, що вибухи в Макіївці можуть бути політичною технологією з метою відволікти увагу населення, заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «В одному з відділень київської пошти знайшли вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути