Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2007 11:46

В Одесі стартує Міжнародний фестиваль анімації "КРОК-2007"

В Одесі у вівторок, 25 вересня, відкривається традиційний Міжнародний фестиваль анімації "КРОК-2007". У роботі фестивалю, який пройде вже в 14-й раз, беруть участь діячі анімаційного кіно з 40 країн. Президентами одного з найпопулярніших у світі оглядів мультиплікації є російський режисер Едуард Назаров і український режисер Давид Черкаський. З Одеси теплохід "Тарас Шевченко" з кінематографістами на борту пройде маршрутом Севастополь–Херсон–Запоріжжя–Кременчук–Канів. У цих містах відбудуться творчі зустрічі учасників і гостей фестивалю з глядачами. Церемонія закриття фестивалю пройде 5 жовтня в Києві. Організаторами "Кроку" виступили кінематографісти Росії та України.

У конкурсну програму члени спеціальної комісії, переглянувши близько 600 мультфільмів, відібрали понад 150 стрічок. Це роботи режисерів з Австралії, Аргентини, Бельгії, Ірану, Іспанії, Канади, Латвії, Польщі, Фінляндії, Франції, Швеції, Естонії та інших держав. На фестивальному екрані широко будуть представлені фільми аніматорів Росії та України.

До міжнародного журі огляду увійшли всесвітньо визнані майстри мультиплікації України, Росії, Естонії та Японії.

Окрім конкурсу, у рамках фестивальної програми пройде ряд ретроспектив. Серед них "Нова французька анімація" та огляд фільмів недавно спочилого талановитого московського майстра анімації Олександра Татарського, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі стартує Міжнародний фестиваль анімації "КРОК-2007"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути