Ексклюзиви
пʼятниця, 24 серпня 2007 13:25

В Одесі спалили опудало російської імператриці Катерини ІІ

Сьогодні представники ОУН-УПА, Конгресу українських націоналістів, ВО "Свобода" спалили опудало російської імператриці Катерини другою в центрі міста.

Відразу після покладання квітів до пам"ятника Тарасу Шевченку офіційними особами Одеси, націоналісти організували мітинг, на якому звинувачували міську владу в корумпованості і сприянню супротивникам України. Фіналом мітингу стало спалювання опудала імператриці Катерини другою.

Як повідомлялося, ряд громадських організацій Одеси виступає проти відновлення пам"ятника засновникам Одеси, центральною фігурою якого є статуя російської імператриці.

Скульптурна композиція на згадку про засновників Одеси була встановлена в 1900 році і знесена - в 1920-му. Фрагменти меморіалу зберігаються в Історико-краєзнавчому музеї.

На місці, де стояла композиція, був встановлений пам"ятник матросам-потьомкінцям, споруджений у 1965 році. Тепер "потьомкінців", демонтованих цього літа, перенесуть на Митну площу, а засновників Одеси планують відновити на колишньому місці, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі спалили опудало російської імператриці Катерини ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути