Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2012 14:07

В Одесі до протестувальників проти будівництва біля "будинку-стіни" примазалися "регіонали"
6

Місцеві жителі запевняють, що будівництво насправді триває
Фото: Фото: nr2.ru
Зібрані підписи надішлють Януковичу
Легендарний будинок вже почали забудовувати

В Одесі у Воронцовському провулку відбулася акція, спрямована на збереження "будинку-стіни". В ході заходу, який зібрав близько 200 городян, організатори збирали підписи з вимогою захистити легендарну будівлю і припинити будівництво прилеглої будови.

За словами співорганізатора акції Дмитра Шпінарьова, всього лише за дві години було зібрано більше 500 підписів, які потім будуть передані владі різного рівня, включаючи і президента України Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині збираються рятувати Куяльницький лиман

"Якщо побудують сусідню будівлю, яка знищить ефект "плаского" будинку, то його буде знести вже набагато дорожче і складніше", - пояснив Дмитро.

Крім того, організатор даного заходу, актор театру "Маски" Яків Гопп додав, що зробить все можливе, щоб зібрані підписи одеситів дійшли до Януковича.

"Ця стіна унікальна. Незважаючи на те, що подібних стін в світі дуже багато, але тільки лише ця одеська - не більша 1 метра шириною. Наші друзі в Києві дали гарантії, що президент обов'язково прочитає петицію одеситів ", - стверджує Яків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садиба в горах щомісяця приносить 34 тисячі гривень

Відзначимо, що паркан скандальної забудови обклеєно листівками, в яких зазначено, що будівництво призупинено завдяки Партії регіонів, але, судячи з усього, роботи тривають.

Раніше повідомлялося, що над "будинком-стіною" нависла реальна загроза. Одесити та гості міста можуть назавжди втратити унікальну архітектурну ілюзію, оскільки робочі новобудови укладають цеглу практично впритул до будівлі. З боку, де відсутня бічна стіна, "будинок-стіна" вже забудований до першого поверху.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі до протестувальників проти будівництва біля "будинку-стіни" примазалися "регіонали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути