Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2009 16:17

В Москві затримали Бориса Нємцова

В Москві затримали Бориса Нємцова

Московська міліція затримала декількох активістів руху "Солідарність", серед яких опинився Борис Нємцов. Всі затримання були здійснені поблизу СІЗО, де знаходиться заарештований на 10 діб керівник виконкому коаліції "Інша Росія" Едуард Лімонов.

Як повідомила прес-секретар руху Ольга Шоріна, її та виконавчого директора "Солідарності" Дениса Білунова співробітники міліції затримали під час проведення пікету.

"Денис проводив одиночний пікет на підтримку Едуарда Лімонова, а мене затримали як глядача", - розповіла вона.

У своєму мікроблозі на сервісі Twitter Білунов повідомив, що знаходиться разом з Шоріною та Нємцовим в ОВС "Нагорноє". Білунов пояснив, що зробив спробу провести одиночний пікет проти незаконного арешту Лімонова.

Білунов, стоячи на протилежній від СІЗО стороні дороги, розгорнув плакат "Свободу політичним ув"язненим". Після того, як він був затриманий, з плакатом "Свободу Едуарду Лімонову" його місце зайняв Борис Нємцов.

Повідомляється також, що в ОВС "Нагорноє" доставлений ще один активіст "Солідарності" Володимир Мілов. Його затримали після проведення одиночного пікету.

Письменник і один з лідерів "Іншої Росії" Едуард Лімонов був затриманий міліцією 31 жовтня на несанкціонованому мітингу на захист конституційного права на свободу демонстрацій. Там же були затримані ще близько 50 активістів. Згодом всіх затриманих окрім Лімонова відпустили. 12 листопада суд засудив його до 10 діб адміністративного арешту і штрафу в 1000 рублів.

Як заявив член виконкому "Іншої Росії" Олександр Аверін, союзники заарештованого письменника мають намір проводити одиночні пікети на його підтримку. Така форма протесту вибрана тому, що згідно із законом одиночні пікети не потрібно погоджувати з владою.

Рух "Солідарність" також пообіцяв проводити пікети біля СІЗО на Сімферопольському бульварі, де перебуває Лімонов. Представник Об"єднаного громадського фронту заявив, що їхня організація протягом 10 днів проводитиме пікети на Тріумфальній площі, де і відбулася несанкціонована акція 31 жовтня.

Правоохоронні органи поки ніяк не прокоментували затримання лідерів "Солідарності", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Москві затримали Бориса Нємцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути