четвер, 03 травня 2007 14:21

У Москві заборонили "Конопляний марш"

Начальник Управління з роботи з органами по забезпеченню безпеки уряду Москви Микола Куліков заявив, що проведення 5 травня так званого "Конопляного маршу" на території Москви допущено не буде, повідомляє РІА Новини.

За інформацією агентства, організатори "Конопляного маршу" направили до міської адміністрації заявку про проведення акції на підтримку легалізації марихуани на 5 травня, проте їм було відмовлено в її проведенні, оскільки пропаганда наркотичних засобів протирічить чинному російському законодавству. Куликов також заявив, що якщо організатори акції все ж таки спробують провести в Москві несанкціонований "Конопляний марш", то цей захід буде припинений співробітниками правоохоронних органів.

Заступник директора Федеральної служби РФ по наркоконтролю (ФСКН) генерал-полковник поліції Володимир Зубрін заявив, що Госнаркоконтроль не виключає притягання організаторів "Конопляного маршу" до відповідальності за пропаганду наркотиків.

Прихильники легалізації марихуани планують провести "Конопляний марш" в 13 російських містах, зокрема Москві, Санкт-Петербурзі і Калінінграді. У Москві організатори акції збираються влаштувати 5 травня хід в Центральному адміністративному окрузі "з вимогами легалізувати медичне і рекреаційне використання конопель, припинити дискримінацію споживачів конопель", а також "гуляння" на ВВЦ.

Прихильники легалізації марихуани намагалися провести масові акції і в минулі роки, але такі спроби припинялися правоохоронними органами, повідомляє Lenta.ru.

У Україні ця подію носить назва "Марш свободи" і пройде в Києві, Одесі і Сімферополі в суботу. Аналогічні заходи із загальною назвою Global Marijuana March пройдуть в 231 місті на всіх континентах.
Зараз ви читаєте новину «У Москві заборонили "Конопляний марш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути