пʼятниця, 25 січня 2008 08:13

У Москві затримали відомого кримінального авторитета Могилевича (ФОТО)

 
У Москві разом з власником мережі магазинів "Арбат Престиж" Володимиром Некрасовим затримана людина, відома правоохоронним органам всього світу як Семен Могилевич. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За цими даними, Могилевич і Некрасов є фігурантами в рамках однієї кримінальної справи. Затримали їх теж разом, передає NEWS.ru.

Останкінській суд, який дав санкцію на арешт Некрасова, також санкціонував і арешт Могилевича, відзначило джерело.

Як розповіла РІА "Новости" керівник прес-служби Мосміськсуду Ганна Усачова, суд узяв під варту консультанта компанії "Евергейт" Сергія Шнайдера, 1946 року народження. Це одне з імен Могилевича, відзначає NEWS.ru.

Раніше деякі джерела повідомляли, що з Некрасовим затриманий ще один "відомий бізнесмен" - вихідець з України. Проте про масштаб діяльності цього бізнесмена ніхто не підозрював.

Могилевич-Шнайдер підозрюється в "ухиленні від сплати податків і зборів з організацій в особливо крупному розмірі". Ця стаття передбачає максимальне покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

За даними слідства, в квартирі консультанта був вилучений акт податкової перевірки ТОВ "Арбат Престиж".

На даний час його офіційним прізвищем є "Шнайдер"

Некрасов і Шнайдер були затримані увечері 23 січня поблизу одного з міжнародних торгових центрів. За версією слідства, Некрасов "в період з січня 2005 року по грудень 2006 року шляхом внесення до податкових декларацій свідомо помилкових відомостей, ухилився від сплати податків організації на суму 49 млн. 511 тис. рублів". Як пояснив адвокат, в цей період Некрасовим  щодня здійснювалася величезна кількість операцій. Слідство вважає, що підозрюваний уклав операції з постачальниками - компаніями-одноднівками нібито порушуючи закон.

Як відзначає NEWS.ru., Могилевич відомий в кримінальних колах Росії і зарубіжжя як "Дон Сименон" і "Людина з сімома обличчями".

Спецслужби багатьох країн розшукували його впродовж декількох десятиліть. У нього декілька громадянств. Могилевич кілька разів міняв прізвища і на даний час його офіційним прізвищем є "Шнайдер".

Могилевича був оголошений ФБР в розшук. У США він звинувачувався в шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

Могилевичу 61 рік, він з Києва. Згідно з даними з орієнтування ФБР - курець, важить майже 136 кг. Одержав диплом економіста в Львівському університеті. За даними правоохоронних органів, на початку 1970-х був пов`язаний з люберецьким (валюта), а згодом з солнцевським угрупованням. Двічі був судимий в Росії. У 1990 році емігрував до Ізраїлю, потім переїхав до Угорщини. До 1992 року став громадянином Росії, України, Ізраїлю, Угорщини. У середині 1990-х придбав частку в Інкомбанку.

Є в списку людей, розшукуваних ФБР, за передбачувану участь у махінаціях з акціями YBM Magnex International, Inc., яка коштувала інвесторам компанії 150 млн. доларів. У США Могилевича звинувачують також в рекеті, шахрайстві, відмиванні грошей.

У 1998-1999 роках через рахунок в Bank of New York, що належав Могилевичу, пройшло 10 млрд доларів. У США та Ізраїлі підозрюють, що вони пішли на фінансування транспортування зброї та наркотиків. У дослідженні за замовленням американського National Institute of Justice говориться, що Могилевич контролює мережу повій в нічних клубах Будапешта і Праги, пише NEWS.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Москві затримали відомого кримінального авторитета Могилевича (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути