четвер, 08 квітня 2010 14:29

У Москві невідома намагалася пронести в метро бомбу

У Москві невідома намагалася пронести в метро бомбу

Співробітники міліції в московському метрополітені склали фоторобот жінки, яка, можливо, готувала черговий теракт у столиці.

За інформацією "Life News", вранці 7 квітня невідома запропонувала чоловіку, який приїхав з Узбекистану, пронести на станцію метро "Комсомольська" бомбу. Вона була закамуфльована під стопку газет, прив"язану до візка. За це жінка обіцяла заплатити $12 тисяч.

Чоловік відмовився від пропозиції і відразу звернувся в міліцію. З його слів був складений фоторобот темноволосої худорлявої жінки віком 40-45 років, зростом 160-165 см. Ні на станції "Комсомольська", ні на сусідньому Казанському вокзалі бомби не знайшли. Фоторобот передали всім співробітникам міліції.

Напередодні в столичну міліцію надійшли 80 повідомлень про загрозу вибуху. Жодне з них не підтвердилося.

Міліція також розшукує спільника терористок-смертниць, що влаштували вибухи на Сокільницькій лінії метро 29 березня, в результаті яких 40 осіб загинуло і ще 95 отримали поранення. Його зафіксували камери відеоспостереження, встановлені у метро на станції "Воробйові гори".

30-річний чоловік кавказької зовнішності був одягнений у синю куртку, джинси, на голові мав чорну кепку. У руці він тримав мобільний телефон, з якого, ймовірно, був переданий сигнал на вибухові пристрої. Слідчі припускають, що це Анвар Шаріпов, брат однієї з терористок 28-річної Марьям Шаріпової.

"Після вивчення записів камер відеоспостереження, вилучених у метро та на низці столичних вулиць, слідство прийшло до висновку, що поряд з Шаріповою перед вибухом перебував чоловік, схожий на її брата Анвара. На деяких кадрах видно, як вони разом заходять в московську підземку на одній із станцій метро ", - повідомили в правоохоронних органах.

Gazeta.ua за матеріалами Life News, Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «У Москві невідома намагалася пронести в метро бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути