четвер, 23 липня 2009 10:38

У московському метро від спеки померло шестеро осіб

У московському метро від спеки померло шестеро осіб

За 12 останніх днів у московському метро померли від серцевих нападів шестеро осіб. Більшість - пенсіонери, але серед загиблих є 31-річний чоловік.

Перша трагедія відбулася вранці 9 липня на станції "Римська". 74-річний Олександр М. впав замертво від серцевого нападу. Цього ж дня на "Виставковій" помер від серцевого нападу 31-річний Сергій Т. 14 липня, коли температура в підземці досягала +35-36°, на станції "Університет" помер 63-річний Віктор У. Ще через чотири дні на "Рязанському проспекті" зупинилося серце у 63-річної Олени М. 21 липня в метро від серцевих нападів знову померли відразу дві людини. 59-річного Олександра М. удар убив на станції "Аніно", а 52-річного Олега С. - на "Площі революції".

Медики пов"язують таку кількість смертей з московською спекою. Якщо на вулиці температура + 25°, то в метро вона деколи досягає 35-37°.

"Жара і духота можуть спровокувати напад у людей, котрі страждають на серцево-судинну недостатність, - пояснює кардіолог, кандидат медичних наук. - Через брак кисню, серце починає працювати в 2-3 рази частіше. Витрачається більше енергії, а це - додаткова втрата кисню. Можуть виникнути порушення ритму серця, а через аритмію може настати смерть".

У Московському метрополітені офіційно прокоментувати ситуацію не змогли.

"Ми не уповноважені давати інформацію з даного питання, - заявили в прес-службі".

Зате співробітники лабораторії мікроклімату змогли пояснити причину жари в підземці.

"У метро встановлена стара вентиляція, - говорять фахівці. - Ми, звичайно, змінюємо її при можливості. Але це дорого, фінансування зараз слабке".

Зараз ви читаєте новину «У московському метро від спеки померло шестеро осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути