Феррана Адрія є творцем нового напряму в світовій кулінарії - так званої молекулярної кухні. У ній застосовуються найсучасніші технології і устаткування для з"єднання на перший погляд несумісних харчових продуктів, передає ІТАР-ТАРС.
Другу позицію в рейтингу зайняв розташований в англійському графстві Беркшир знаменитий ресторан Fat Duck ("Жирна качка") шеф-повара Хестона Блюменталя. Він також є шанувальником молекулярної кухні і здобув популярність рецептом каші з равликів.
Першу "трійку" замикає паризький ресторан шеф-повара Пьєра Ганьєра, за яким розташувалися по порядку каліфорнійський French Laundry, Сідней Tetsuya"s і французький Bras. В порівнянні з рейтингом минулого року шестірка лідерів не змінилася, лише "Жирна качка" і "Ель Буллі" помінялися місцями.
Вище за всіх в рейтингу піднявся ресторан Noma в Копенгагені, а найуспішнішим "новачком" став заклад Alinea в Чікаго.
У списку 50-ти кращих ресторанів світу Франція представлена 12-а закладами, Великобританії - 7-а, Іспанія - 5-а. З неєвропейських ресторанів в список потрапили всього три: Buchara в Індії, DOM в Бразилії і Les Quartier Francais в ПАР. Російські ресторани в рейтингу, природно, відсутні.
Рейтинг 50 кращих ресторанів миру складає жюрі з 22 чоловік, в яке входять шеф-кухарі, ресторанні критики і автори, що пишуть про питання харчування, повідомляє Factnews.ru.
×
Коментарі