пʼятниця, 22 листопада 2013 11:21

Спецтема: 81-і роковини Голодомору 1932-1933 років

У Литві проведуть пам'ятні заходи, присвячені 80-й річниці Голодомору в Україні

У Литві проведуть пам'ятні заходи, присвячені 80-й річниці Голодомору в Україні
Фото: argumentua.com

Завтра в Литві починаються пам'ятні заходи, присвячені 80-ій річниці Голодомору в Україні. У меморіальному комплексі вільнюського парку "Tuskulėnų rimties" відкриється виставкова експозиція "Голодомор 1932-1933 років в Україні - геноцид українського народу", де представлені фотографії, архівні документи, періодика тих часів і рецепти сурогатних страв, які їли люди в той страшний час.

22 листопада, у п'ятницю, в пам'ять про жертви Голодомору біля пам'ятника жертвам радянської окупації у Вільнюсі будуть запалені свічки. А в суботу у вільнюському храмі Святої Трійці греко-католицького обряду відбудеться поминальна служба. Про це повідомляє Новий регіон.

У литовському парламенті з 27 по 29 листопада буде організована експозиція документів, що свідчать, що ситуація, що призвела до Голодомору в Україні, була організована навмисно і створена штучно. Експозиція в парламенті відкриється напередодні саміту ЄС "Східне партнерство". У цей же час в Сеймі буде проходити Парламентський форум демократії країн Євросоюзу, учасники якого зможуть ознайомитися з експонатами виставки.

Заходи, присвячені пам'яті жертв Голодомору, на цьому тижні проходять у багатьох країнах. Так в Естонії в Музеї геноциду організована спеціальна виставка. У США 17 листопада в Міленіум парку в Нью - Йорку українське посольство спільно з українською громадою провели поминальний захід та запалили свічки в пам'ять про загиблих під час Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «У Литві проведуть пам'ятні заходи, присвячені 80-й річниці Голодомору в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути