четвер, 10 вересня 2009 09:51

У Києві показали новенький швидкісний трамвай (ФОТО)

Синій пітерський трамвай, який повинен курсувати по реконструйованому полотну швидкісного, нарешті привезли до Києва. Його доставляли по частинах протягом 45 днів, і ось тепер він повністю готовий і стоїть на території заводу електротранспорту. Якщо машина успішно пройде випробування, то місто купить таких до десятка.

Вагон у новому трамваї значно більший, ніж його чеські "колеги". Відстань між сидіннями така, що навіть найвищий пасажир зможе спокійно витягнути ноги. Цілком комфортно буде і вгодованим людям - шкіряні сидіння досить широкі та м"які. Для пасажирів в інвалідних колясках обладнані ремені, щоб не "літати" по всьому салону.

На заводі говорять, що у вагон, розділений на три частини гумовими гармошками, може поміститися до 400 пасажирів (у наш звичайний - в три рази менше). Із зовнішнього боку кожних дверей розташована відеокамера, щоб водій бачив, чи усі ввійшли, і кнопка для пасажирів, щоб екстрено просигналити водієві.

Новий вагон може розігнатися навіть до 70 км/год (старі - до 30 км/год), а тому шлях від кінцевої до кінцевої займе вже не 25-30 хвилин, а 10-15. Правда, поки трамваю треба пройти випробування, причому по новому полотну.

"Рейки роблять за новою технологією, а у нас на неї немає документації. Вже видно, що кріплення не можуть втримати рейку", - вважає головний держінспектор електротранспорту В"ячеслав Ніколаєнко. "Все відповідає стандартам безпеки!", - запевняє гендиректор "Київпастрансц" Микола Ламбуцький.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали новенький швидкісний трамвай (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути