пʼятниця, 29 квітня 2016 20:21

У Києві відкрили альтернативну школу, де не ставлять оцінок
6

Школа "БеркоШко"
Фото: Тарас Подолян
Школа "БеркоШко"
Одна з засновниць школи
Урок у школі "БеркоШко"
Школа "БеркоШко"

У Києві відкрили альтернативну школу "БеркоШко". Вона знаходиться у приватному будинку біля вул. Газопровідної. У навчальному закладі поки що є лише п'ятий клас, у ньому 9 осіб.

"Коли старшому сину виповнилося шість років, не захотіла віддавати у звичайну школу. Там перевантажують і дають мало практичних навичок. Тому з трьома друзями створили свою школу", - говорить Gazeta.ua одна з засновниць проекту Валентина Мержиєвська.

Одна з засновниць проекту мама - філолог, друга - мистецтвознавець, третя - інженер. Так, змогли покрити усю початкову школу.

"Серед викладачів школи батьки та друзі батьків. Загалом є три категорії учасників. Це батьки, які навчають і приводять своїх дітей. Є такі, що не навчають, але водять. Треті - не мають дітей, але викладають у школі", - розповіла Валентина.

Школярі навчаються у понеділок, вівторок і середу. В інші дні відвідують гуртки та роблять домашні завдання. Уроки тривають із 9 до 17 години.

"Маємо маленькі перерви та одну велику - півтори години. На ній діти мають час пообідати, погуляти та пограти. Коли тепло, діти бігають, катаються на велосипедах, іноді ходимо на прогулянку до лісу. Він у семи хвилинах ходьби. Всього за день маємо п'ять уроків", - каже Валентина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір ходить на уроки сина заради його безпеки

Всі оформлені на екстернатну форму навчання й закріплені за звичайною школою. Раз на півріччя проходять атестацію.

"Оцінок дітям не ставимо. Гонитва за оцінками підмінює цінність навчання. Дитина має вчитися, щоб отримувати задоволення від знань, а не щоб отримати оцінку. На атестації всі отримують хороші результати. Нижче 8 балів не було" - каже вона.

Основна мета школи - зробити навчання цікавим.

"Ми намагаємося давати дітям необхідні освітні знання і в той же час вчити тому, що їх цікавить. Багато матеріалу даємо в ігровій форму. Привчаємо не боятися щось пробувати. Спроби і є навчанням. Розвиваємо вміння висловлювати власну думку" , - додала Валентина.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України працює над концепцією нової української школи. В ній діти зможуть здобути уміння і компетентності XXI століття, які узгоджені країнами Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили альтернативну школу, де не ставлять оцінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути