понеділок, 25 квітня 2016 11:23

Новий уряд працює над концепцією української школи майбутнього

Новий уряд працює над концепцією української школи майбутнього

Міністерство освіти і науки України працює над концепцією нової української школи. В ній діти зможуть здобути уміння і компетентності XXI століття, які узгоджені країнами Європейського Союзу.

Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у п'ятницю під час години запитань до Уряду у парламенті.

"У перші 100 днів ми зобов'язані прийняти концепцію нової української школи. Її маємо обговорити до 1 вересня у фахових колах, серед громадськості. Після цього ми зможемо вносити новий закон "Про загальну середню освіту", - наголосила міністр.

За її словами, головна ідея полягає у перегляді змісту навчання і визначенні нових цілей середньої освіти.

"Діти мають здобути в школі уміння і компетентності XXI століття, які узгоджені країнами Європейського Союзу і які потрібні сьогодні сучасному українцю. Окрім знання рідної, державної та іноземних мов, інформаційних технологій, вміння критично мислити, аналізувати, працювати в команді, мати навички фінансової грамотності і підприємництва", - наголосила Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич планує перевести школи на 12-річне навчання

Лілія Гриневич вважає, що після зміни змісту та якості навчання є сенс говорити про збільшення тривалості навчального процесу.

"Ніхто не піде на раптове запровадження 12-річного навчання без нового змісту, без зарезервованих бюджетних коштів, без відповідної підготовки вчителів і відповідної мережі закладів. Якщо запроваджувати 12-річну школу з 1-го класу з 2018 року, то ми виходимо на 12-й клас у 2029 році. Це орієнтовні терміни вступу України до Європейського Союзу, якщо план працюватиме", - додала міністр.

Вона також звернулася до депутатів Верховної Ради з проханням прийняти до завершення цієї сесії закон "Про освіту". Він є базовим для здійснення подальших прогресивних змін. Цей закон доопрацьований у Комітеті ВР з питань науки і освіти та готовий до повторного першого читання.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки цього року повернеться до перевіреної процедури видачі документів про освіту.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд працює над концепцією української школи майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути