пʼятниця, 31 липня 2009 15:56

В Ізраїлі вперше з часів Христа збудували жертовник

В Ізраїлі вперше з часів Христа збудували жертовник

В ізраїльському селищі Міцпе Ієрихон з каменів Іудейської пустелі був зведений храмовий жертовник і промовлені слова спеціального благословення - вперше за останні дві тисячі років.

Жертовник побудований з каменів, узятих в місці, куди не ступала нога людини, відзначають місцеві ЗМІ. Згідно правил, ці камені були оброблені без застосування заліза та склеєні спеціальним матеріалом, зробленим з піску, котрий взяли в кратері Рамон і бітуму з Іудейської пустелі.

Як мовиться в повідомленні, подібний будматеріал витримує високі температури і не накопичує тепло, що, згідно із заповідями Тори, дозволяє підтримувати там постійний вогонь.

Висота жертовника складає чотири метри, а довжина і ширина - шість метрів. Споруда була зведена співробітниками Інституту Храму під керівництвом рабина Ієгуди Гліка.

Його створення було приурочене до дев"ятого дня місяця Ав, в який, згідно єврейської традиції, відбулося руйнування першого та другого Храмів.

Крім того, Інститут Храму займається відтворенням убрання і священних судин, які повинні будуть використовуватися після зведення Третього Храму. За 20 років існування інституту його співробітникам вдалося відновити близько 70 частин інтер"єру Храму.

Серед іншого, були відтворені золота арфа царя Давида, золотий семисвічник, золотий жертовник для кадіння пахощів, мідний умивальник, золотий стіл і одяг первосвященика.

Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі вперше з часів Христа збудували жертовник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути