середа, 10 серпня 2011 14:14

В Італії держава лікуватиме Інтернет-залежність

В Італії держава лікуватиме Інтернет-залежність

Міністр охорони здоров'я Італії Ферручо Фаціо б'є тривогу з приводу високого рівня залежності багатьох жителів Апеннін від Інтернету, зокрема, від соціальних мереж, яку, за його словами, можна порівняти з наркозалежністю або ігроманією.

Міністр вважає можливим включення спеціальних заходів по боротьбі з новим видом залежності в санітарну програму на 2011/2013 роки, повідомляє портал "Італія по-російськи".

Інтернет-залежність, як підкреслює міністр, виникає, коли людина проводить біля монітора більше 10 годин на день, а таких в Італії налічуються тисячі. У цьому випадку можна вже говорити про психічний розлад, який призводить до стану стресу й соціальної дезадаптації.

Людина починає втрачати зв'язок з реальністю, все більше занурюючись у віртуальний світ, а різка відмова від Інтернету може викликати в неї тривогу та емоційну напругу.

Крім того, швидкий розвиток процесу викликає такі психопатологічні явища, які властиві людям, що вживають психотропні речовини.

Зараз ви читаєте новину «В Італії держава лікуватиме Інтернет-залежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути