середа, 22 червня 2011 00:30

Незабаром відкриють клініки для інтернет-залежних

Наприкінці фільму "Соціальна мережа" є такий епізод. Творець "Фейсбуку" бізнесмен Марк Цукерберґ набирає на комп'ютері ім'я жінки з Бостонського університету, яка покинула його на початку стрічки. Він самотньо сидить перед екраном. Ця сцена наводить глядачів на думку, що багатій із мільйонами друзів в інтернеті насправді шукає звичайних людських стосунків.

Мережа впливає на наші життя, роботу і спілкування. Чимало людей у ній створюють клуби за інтересами, заводять друзів, "ходять" по покупки, займаються кібер-сексом. Однак, попри безліч переваг, світ інтернету нещодавно почав виявляти й деякі непривабливі ознаки.

У Сполучених Штатах з'явилася "фейсбук-депресія". Так називають пригнічений настрій у дітей, які постійно перевіряють кількість "друзів" та оновлення статусу в найбільшій соціальній мережі. Молоді американці віком 8–18 років щодня проводять біля комп'ютера понад 7 год. Дорослі відстають ненабагато. Однак більшість із них знають, що найщиріша дружба не зводиться до сидіння перед екраном. А представники молодших поколінь цього не усвідомлюють — соціологічні дослідження свідчать, що використання інтернету прямо пропорційне відчуттю самотності.

Кілька місяців тому в Штатах запровадили гарячу телефонну лінію допомоги тим, хто захопився інтернет-життям настільки, що не в змозі повернутися до реальності. Мабуть, наступним кроком стане створення спеціалізованих клінік для інтернет-залежних.

Зараз ви читаєте новину «Незабаром відкриють клініки для інтернет-залежних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути