пʼятниця, 24 вересня 2010 14:45

В Іспанії знайшли невідоме полотно фламандця Брейгеля-старшого (ФОТО)

Автор: Reuters
 
В Іспанії знайшли невідоме раніше полотно фламандського художника Пітера Брейгеля-старшого "Вино в День святого Мартіна".

Полотно перебувало в приватній колекції. Коли власники, які не знали про істинну цінність полотна, вирішили продати картину, вони звернулися до музею Прадо, щоб фахівці здійснили реставраційні роботи.

У процесі відновлення полотна в його нижній частині був знайдений підпис Брейгеля.

Музей Прадо вже почав переговори про придбання картини, однак офіційної інформації про те, яку суму пропонують за полотно, немає.

За інформацією іспанського видання El Pais, мова йде про суму в сім мільйонів євро. При цьому, за оцінкою газети, аукціонна вартість картини може скласти не менше 25 мільйонів євро.

Полотно є однією з найбільших робіт Брейгеля, його розміри - 148 на 270,5 сантиметра. Передбачається, що художник працював над ним між 1565 і 1568 роком. На картині зображено свято молодого вина: близько 100 осіб товпляться коло діжки, щоб першими спробувати напій.

"Це дуже значна подія. Навряд чи ми коли-небудь зможемо випадково виявити ще одну роботу Брейгеля. У світі налічується всього близько 40 картин цього художника", - заявила міністр культури Іспанії Анхелес Гонсалес-Сінді.

За матеріалами ВВС , Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «В Іспанії знайшли невідоме полотно фламандця Брейгеля-старшого (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути