Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2009 09:33

В Іраку відкриють музей Саддама Хусейна

В Іраку відкриють музей Саддама Хусейна
В Іраку планується відкрити музей Саддама Хусейна. Серед експонатів - зброя, скульптури, картини, меблі, документи, одяг, речі, подаровані йому головами іноземних держав.

Всі предмети збиралися протягом шести років з моменту падіння режиму Хусейна в 2003 році після введення американських військ до Іраку. На даний момент речі передані в розпорядження уряду Іраку. Як заявив співробітник міністерства туризму країни, "всі ці речі належать іракському народу".

Іракська влада розпорядилася сформувати спеціальний комітет, який займеться пошуком приміщення. Ймовірно, експозиція розміститься в одному з президентських палаців в Багдаді. Деякі експонати поки знаходяться в сховищах Національного музею Іраку в Багдаді, який був відкритий у лютому 2009 року після реставрації. Раніше музей був розграбований - після вигнання Хусейна.

Американські військові зберігали зброю диктатора на сховищі в Таджі в 35 кілометрах на північ від Багдада, але нещодавно перевезли його поближче до столиці - в Абу-Грейб, повідомляє AFP.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Іраку відкриють музей Саддама Хусейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути