неділя, 10 січня 2016 00:43

В Іраку ліквідували заступника глави ІДІЛ

В Іраку ліквідували заступника глави ІДІЛ
korrespondent.net

Заступник ватажка терористичного угрупування Ісламська держава Іраку й Леванту (ІДІЛ) убитий внаслідок авіанальоту іракських ВПС у західній провінції Анбар.

Про це повідомляє іранський телеканал Press-TV, передає "ТАСС".

"Внаслідок авіаудару винищувачів іракських ВПС у районі Барвані в західній провінції Анбар убита друга людина в ієрархії терористичного угруповання ІДІЛ - Ассі Алі Насер аль-Обейді, заступник ватажка Абу Бакра Аль-Багдаді", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Як зазначається, Ассі Аль-Обейді, родом з міста Хавіджа в провінції Кіркук, колишній полковник іракської армії, був заарештований після дезертирства, утримувався у в'язниці Абу-Грейб під Багдадом, з якої йому вдалося втекти в 2013 році. Пізніше він став одним з командирів ІД вже під ім'ям Абу Омар аль- Обейді, а потім очолював штаб Військової ради угруповання.

Напередодні міністерство оборони Іраку повідомило також про ліквідацію в районі Барвані речника ІД Абу Мухаммеда аль-Аднани, хоча угрупування не підтвердила цього факту.

Крім того, за останні місяці були також знищені такі відомі ватажки терористів, як Абу аль-Офрі і керівник розвідки ІД Абу Хасан ас-Сахабі.

Раніше повідомлялося, що протягом останнього місяця внаслідок авіаударів міжнародної коаліції, очолюваної США, було знищено 10 лідерів терористичного угрупування "Ісламська держава", в тому числі декілька, причетних до терактів в Парижі.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку ліквідували заступника глави ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути