субота, 03 жовтня 2009 17:29

В Індонезії до трьох тисяч людей залишаються під завалами

В Індонезії до трьох тисяч людей залишаються під завалами
Іноземна допомога прибуває на острів Суматра в Індонезії, влада якого побоюється за життя людей у віддалених районах, які постраждали від руйнівного землетрусу.

На Суматру вже прибули британські, австралійські і південнокорейські рятувальники і пожежники, фахівці з Росії, Естонії, Японії, команди швейцарських кінологів з пошуковими собаками. Багато країн світу обіцяють допомогти Індонезії грошима.

Поштовхи магнітудою 7,6 балу за шкалою Ріхтера струсонули 30 вересня узбережжя Суматри в районі міста Паданг. А наступного дня стався повторний землетрус силою 6,8 балу.

На суботу встановлено понад тисячу загиблих. Крім того, до 3 тисяч людей перебувають імовірно під завалами, споруд в місті Паданг. Крім того, з постраждалих районів приходять повідомлення про численні руйнування.

Як кажуть представники Червоного Хреста, схоже, що віддалені села, розташовані в районі Паданг, зазнали значного руйнування і в деяких випадках були просто стерті з лиця землі.

"Нам потрібна питна вода та одяг, тому що у багатьох одяг згорів в пожежах, - сказав в інтерв"ю агентству Reuters співробітник Червоного Хреста пан Тестош. - І нам потрібні ліки, щоб не допустити розповсюдження інфекцій".

Всю суботу рятувальники працювали на руїнах готелю Амбаканг, сподіваючись знайти хоч когось з восьми осіб, які, як вважають, зазнали удару стихії. Один з них у п"ятницю, через два дні після землетрусу, відправив родичу SMS з благанням про допомогу. У ньому, за словами рятувальників, говорилося: "Будьте уважні, щоб екскаватор не викликав обвалення будівлі на нас".

Рятувальники цілий день пробивали в руїнах тунель до того місця, яке колись було шостим поверхом готелю: саме там, імовірно, знаходилися ті, що вижили. Однак до середини дня суботи жодної людини там знайти не вдалося, передає ВВС.

Зараз ви читаєте новину «В Індонезії до трьох тисяч людей залишаються під завалами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути