пʼятниця, 14 грудня 2007 17:58

В Індії від цирозу печінки масово гинуть рідкісні крокодили

Причиною смерті 26 рідкісних крокодилів, виявлених за останні три дні в Північній Індії, став цироз печінки. Фахівці дивуються, що могло викликати хворобу. Риба в річці, де знайдені загиблі крокодили виду гавіал, жива і неушкоджена, а тому влада виключає можливість отруєння.

Як повідомив представник місцевого управління з охорони довкілля, розтин підтвердив, що причиною смерті є цироз печінки. Власті перевірять воду в річці на предмет наявності речовин, шкідливих для печінки.

Цироз - важке захворювання, при якому через зміни в тканинах печінки цей життєво важливий орган стає нездібний виконувати свої завдання. Серед основних функцій печінки - знешкодження чужорідних речовин, забезпечення організму глюкозою, участь в процесі кровотворення.

За підрахунками фахівців, всього в світі на даний момент збереглося близько 1,5 тис. Гавіалів (Gavialis gangeticus), які в 1970-і роки опинилися під загрозою повного зникнення. Вид занесений в Червону книгу. Не дивлячись на великі розміри, для людей ці крокодили небезпеки не представляють, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «В Індії від цирозу печінки масово гинуть рідкісні крокодили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути