Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 15:57

В індійське місто Джамму через масові заворушення ввели війська

Підрозділи збройних сил Індії введені в місто Джамма на півночі країни, де другий день відбуваються масові заворушення, що супроводжуються погромами, передає індійське телебачення.

Напередодні в місті була введена комендантська година, дію якої продовжили в середу, але це не допомогло зупинити безлади. Активісти партій "Бхаратія Джаната" і радикальної "Армії Шіви" другий день спалюють автомобілі, закидають камінням поліцію і громлять будинки політичних опонентів.

У сутичках з поліцією постраждали близько 100 людей, деякі отримали серйозні поранення. У місті закриті школи і магазини.

Приводом для хвилювань стала відміна у вівторок урядом штату Джамма і Кашмір свого ж рішення про передачу в користування адміністрації індуського паломницького центру "Амарнатх" в кашмірській долині 40 гектарів землі для потреб пілігримів. Рішення було скасоване під тиском мусульманського населення штату, яке організувало багатоденні акції протесту в літній столиці штату місті Шрінагарі.

Щорічно печери Амарнатха в 140 кілометрах від Шрінагара привертають мільйони паломників-індусів зі всієї Індії, і влада штату намагається знайти місце для їхнього розміщення, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В індійське місто Джамму через масові заворушення ввели війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути