вівторок, 01 березня 2011 17:14

У Харкові серед курсантів почалася епідемія свинячого грипу

У Харкові серед курсантів почалася епідемія свинячого грипу

Дванадцять курсантів Харківського ліцею з поглибленою військово-фізичною підготовкою були госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню з підозрою на "свинячий грип".

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, 24 лютого в "інфекціонку" з ознаками ГРЗ поклали одного курсанта, у якого було виявлено вірус грипу А (Н1N1). Після цього лікарі обстежили всіх курсантів і госпіталізували ще 11 ліцеїстів. З їх числа вірус виявлений у трьох курсантів. Всі курсанти почуваються добре і готуються до виписки.

Як зазначив Шурма, всього в області з вересня 2010 р. було виявлено близько 130 випадків цього захворювання.

"Ми виявляємо так багато випадків, тому що в Харкові, на відміну від інших міст, є кілька ПЛР-лабораторій, в яких можна швидко поставити точний діагноз", - уточнив заступник голови Харківської ОДА.

У свою чергу начальник ліцею Сергій Городецький повідомив, що захворів один курсант, решта 11 госпіталізованих на самопочуття не скаржилися і не зверталися до лікарів.

"Їх поклали в лікарню тому, що вони могли контактувати з хворим курсантом. Це були заходи на випередження", - уточнив Городецький.

"Жодних побоювань з приводу захворюваності у нас немає. 15% відсутніх через хворобу - це навіть не перевищення епідемічного порогу. І в минулому році у нас була така ж ситуація", - заявив Городецький.

Разом з тим у вівторок, 1 березня, лікарі виписали 9 кадетів Харківського обласного ліцею. Як повідомив головний лікар санітарно-епідеміологічної станції Дзержинського району Володимир Святаш, тому що зараз в ліцеї введено режим карантину, було прийнято рішення відправити дітей додому.

Відзначимо, в нинішньому епідемічному сезоні станом на 24 січня в Харкові було зафіксовано 8 випадків захворювання на грип A/H1N1 ("каліфорнійський" грип). "Каліфорнійський" грип був діагностований у п'яти дорослих (з них дві вагітні) і трьох дітей. Всі вони пройшли курс лікування і вже одужали.

Взимку в сезоні 2009/10 від грипу, ГРВІ та їх ускладнень (зокрема пневмонії) в Харківській області померло близько 70 осіб, в Україні - понад 1 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові серед курсантів почалася епідемія свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути