пʼятниця, 28 квітня 2006 13:54

В Греції відтворюють легендарний корабель "Арґо"

На судноверфі в невеликому грецькому містечку Волос, працюючи винятково стародавніми інструментами, ентузіасти будують міфічне судно, на якому в 14 столітті до н.е. арґонавти зробили похід через Егейське море і проплили через Босфор у Чорне море, аж до узбережжя сучасної Грузії.

Учасники проекту мають намір не тільки створити, за можливістю, найбільш точну копію "Арґо", але й повторити маршрут Язона, коли корабель буде готів.

Будівельникам запропоновано забути усе, що вони знають із сучасної технології суднобудування. Вони повинні застосовувати тільки античні методи і давні інструменти, що були у воїнів Язона 3500 років тому.

Хоча відмова від використання електрики і деревообробних верстатів і перетворює будівництво у виснажливу працю, вірогідність є найважливішим елементом експерименту по відтворенню античного корабля.

Відповідно до грецької міфології, Язон і відібрана їм особиста команда арґонавтів відправилися з Волоса , що в античні часи носив назву Іолка, щоб здобути золоте руно - шкіру чарівного барана.

За легендою 50 арґонавтів побудували "Арґо" за три місяці за допомогою богині Афіни. Вона поклала на корму чарівний шматок дерева, що володів даром мови.

Три сучасних будівельники "Арґо" кажуть, що їм теж не перешкодила б божественна допомога, тому що за 15 місяців тяжкої праці вони побудували лише чверть 28-метрового корабля, повідомляє радіо "Маяк".

Зараз ви читаєте новину «В Греції відтворюють легендарний корабель "Арґо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути