середа, 16 травня 2007 19:23

В Естонії відкрилася перша в країні синагога

У Талліні відкрилася перша в країні синагога. У церемонії відкриття взяли участь головний рабин Естонії Шмуель Кот, а також головні рабини Ізраїлю і Росії, віце-прем"єр Ізраїлю Шимон Перес і глава естонського уряду Андрус Ансіп.

Крім того її відвідали президент Евро-азіатського єврейського конгресу Олександр Машкевич, президент Європейського єврейського конгресу П"єр Біснаїну і виконавчий директор Національної конференції на підтримку радянського єврейства Марк Левін.

Синагоги, що розташовувалися раніше на території республіки, були зруйновані під час Великої вітчизняної війни. Будівництво нового дома для молитви почалося тільки в 2005 році, в нього було вкладено близько двох мільйонів доларів. До сьогоднішнього дня Таллін залишався єдиною європейською столицею, в якій не було будівлі синагоги.

Комплекс включає також єврейську школу і центр єврейської общини. У будівлі синагоги, як відзначає агентство, розташований єдиний в Естонії басейн для ритуального обмивання. У домі молитви також відкриється кіоск, де продуватиметься кошерна їжа, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Естонії відкрилася перша в країні синагога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути