субота, 19 червня 2010 18:46

В центрі Львова бились на мечах (ФОТО)
21

Дводенний середньовічний лицарський турнір-фестиваль "Легенда Львова" розпочався на подвір'ї Палацу Потоцьких в центрі Львова. Півсотні лицарів б'ються на мечах та стріляють з лука. Вартість квитка 18 грн, для студентів - 15 грн, для дітей до 12 років вхід безкоштовний. Фестиваль присвячений 370-й річниці Підгорецького замку та 756-й річниці коронування засновника міста Лева – Данила Галицького.

"До цього фестивалю ми готувалися цілий рік. Вивчали документи, щоб відтворити у сучасному Львові куточок 14-15 століття. Пани та пані ходять тут вбрані за середньовічною модою. Тут є усе: сутички лицарів, штурм дерев"яної фортеці, стрільби лучників вогняними стрілами. Всі учасники свята підписують документ, у якому вони зазначають, що не вживатимуть алкоголю під час свята. Запросили до нас клуби з історичної реконструкції з Польщі, Литви, Білорусі", – розповів керівник історичного клубу "Паладин" Максим Бондаренко.

Впродовж першого дня львів'яни дивились за змаганнями лицарів, брали майстер-класи з придворних та народних середньовічних танців. Поруч просто неба майстри навчали гончарству та кузні. Кухарі у великих казанах варили борщ та плов.

В неділю, 20 червня, в межах заходу проходитиме Фестиваль борщу, під час якого буде зварено 200 літрів борщу.

Gazeta.ua

Фото: Ігор Хомич

Зараз ви читаєте новину «В центрі Львова бились на мечах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути