Ексклюзиви
субота, 23 листопада 2013 19:26

У центрі Львова запалили тисячі лампадок в знак скорботи за померлими від Голодомору
7

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку близько півтори тисячі людей зібралося, щоб вшанувати пам'ять полеглих від голоду. Люди тримали у руках свічки, символічні колоски, перев'язані траурними стрічками, а також прапори України.

Рівно о 16:00 оголосили хвилину мовчання, після якої кожен охочий міг запалити лампадки, з яких на площі були викладені слова "Голодомор 80". Усього запалили близько тисячі лампадок, їх встановили навколо пам'ятника Шевченкові.

На акції були присутні представники влади, губернатор  Олег Сало, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, міський голова Львова Андрій Садовий  та інші відомі львів'яни.

"Великий біль за цю складну історію, яку ми до кінця навіть не знаємо. Говорять, що від голоду померло від 3 до 8 млн. Що таке 3 млн? Це ціле місто Київ. Це 3 млн людей, яких не стало в один день. А якщо більше – то три Києва. Треба молитись і робити все можливе, щоб ми мали сильну країну, щоб ніколи така біда більше не прийшла на наші землі. Сильна і незалежна Україна – це надзвичайно важливо", - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зранку в Архикатедральному соборі св. Юра відбулась Архиєрейська Божественна Літургія.

Згодом – запалення лампадок та покладання квітів до пам'ятної таблиці "Жертвам комуністичного терору, які загинули від Голоду в 1946-1947 роках" поблизу залізничної станції Підзамче, покладання квітів та пшеничних і житніх колосків до пам'ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій.

У майже кожному львівському помешканні на вікні горить свічка в пам'ять за невинно загиблими.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Львова запалили тисячі лампадок в знак скорботи за померлими від Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути