вівторок, 10 липня 2007 10:45

В хворобі Валдіса Пельша винні лікарі

Популярний ведучий Валдіс Пельш, який потрапив в реанімацію з гострим нападом панкреатиту, міг загинути через лікарську помилку.

Вперше з скаргами на сильні болі в області живота Валдіс звернувся до лікарів ще 24 червня. Медики оглянули пацієнта, але не додали нападу серйозного значення і не помітили, що у Пельша вже почалося запалення підшлункової залози. Телеведучому виписали сильні знеболюючі, які знімали біль лише на якийсь час. Але потім перестали діяти і вони. Коли 4 липня Валдіса на "швидкій" привезли в лікарню, медики діагностували у нього панкреонекроз, який міг розвинутися через прийому анальгетиків. Пельш довгий час лікував не саме захворювання, а усував його симптом. Якби в ту ніч дружина Валдіса не викликала невідкладну допомогу, то він міг би померти.

Лікарі Боткінської лікарні зробили все можливе, щоб повернути шоумена до життя. Медики призначили йому кращі медикаменти останнього покоління і уважно стежили за найменшими змінами стану - і криза минула.

Напередодні в лікарні пройшов консиліум на якому лікарі уточнили діагноз. З"ясувалося, що у Пельша почався асцит - з ураженої залози виділяється рідина, яка скупчується в черевній порожнині. За словами лікарів, вони дуже побоюються, що у відмерлих тканинах виникне інфекція, яка розповсюдиться по організму (у таких випадках вірогідність летального результату досягає 80%).

Пельша не оперували і поки не збираються. "В даному випадку операція може принести більше шкоди, ніж користі, - говорять лікарі. - Він дуже слабкий, і, як перенесе операцію, невідомо".

Нагадаємо, що медики виявили у 40-річного телеведучого важке враження підшлункової залози (панкреонекроз) і дистрофію печінки, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В хворобі Валдіса Пельша винні лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути