Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2010 15:06

В Білорусі зіштовхнулись два винищувачі

В Білорусі зіштовхнулись два винищувачі

Два літаки МіГ-29 927-ї винищувальної авіаційної бази Збройних сил Бєларусі у четвер зіштовхнулися у повітрі. Як повідомили в прес-службі Міноборони республіки, в результаті НС ніхто не постраждав.

"21 квітня о 20 годині 15 хвилин, під час здійснення планового польоту в умовах обмеженої видимості, при виконанні маневру підвищеної складності, сталося зіткнення двох літаків", - заявили в прес-службі, додавши, що "в результаті одна з машин отримала пошкодження, які не дозволили продовжити політ".

"Льотчик зумів вивести літак у район 210-го авіаційного полігону і, переконавшись у відсутності на землі населених пунктів, катапультувався", - повідомили у військовому відомстві.

У прес-службі зазначили, що "професійні дії іншого пілота дозволили другій машині успішно приземлитися на базовому аеродромі. В даний час життя льотчиків ніщо не загрожує".

За фактом інциденту білоруська військова прокуратура (БВП) порушила кримінальну справу. "За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 465" Порушення правил польотів або підготовки до них "Кримінального кодексу Білорусії", - повідомили у БВП.

"БВП будуть проведені слідчі дії для встановлення причин і обставин, які сприяли того, що трапилося", - зазначили у БВП.

А ось влітку минулого року зіткнення винищувачів в Підмосков"ї закінчилося набагато трагічніше. 16 серпня 2009 в небі над підмосковним Жуковським під час тренувальних польотів у рамках підготовки до авіасалону "МАКС-2009" сталося зіткнення винищувачів Су-27 з пілотажної групи "Російські витязі". Літаки виконували елементи вищого пілотажу, і за нез"ясованих обставин відбулося зіткнення в повітрі.

Командир пілотажної групи загинув, двоє інших льотчиків були госпіталізовані. Крім того, в результаті падіння одного з літаків загорівся дачний будиночок. П"ятеро людей з ушкодженнями різного ступеня тяжкості були доставлені в лікарні. Одна постраждала в подальшому померла в лікарні від опіків.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «В Білорусі зіштовхнулись два винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути