понеділок, 13 грудня 2010 10:09

В Антарктиді з'явиться Пік Донбасу

В Антарктиді з'явиться Пік Донбасу

Почалася 40-денна експедиція донецьких альпіністів до Антарктиди. Спортсмени виїхали до Києва, звідки літаком полетять до Чилі, а потім у самісінький центр безлюдного материка, де зійдуть на нескорену вершину і на правах першопрохідців присвоять їй ім'я — "Пік Донбасу".

"Погода там непередбачувана, компаси й GPS-навігатори не працюють, тому ми точно не знаємо, скільки триватиме сходження. Незважаючи на те, що зараз в Антарктиді літо, цілком можемо тиждень просидіти в наметі через сильні вітри й морози", — повідомив керівник експедиції Сергій Ковальов.

Крім Ковальова, у підкоренні вершин візьмуть участь шахтар Віталій Кутній, металург Сергій Токарев і перша українська жінка-альпіністка в Антарктиді — Олена Виблова.

На безіменну вершину поки що альпіністи піднімуть 5-кілограмовий дзвін з написом "Від шахтарів і металургів православного Донбасу в дар російським полярникам". Потім його спустять і залишать на станції Белінсгаузен в розташованому там храмі Живоначальної трійці.

Дзвін виготовили фахівці Донецького металургійного заводу зі спеціального морозостійкого сплаву. Крім того, на полярну гору потраплять прапор України, соляний хрест і шматок вугілля з шахти "Білозерська", видобутий на висоті понад 1000 метрів. Альпіністи планують повернутися додому 22 січня.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиді з'явиться Пік Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути