вівторок, 24 березня 2020 11:28

"В ампулі були не ті ліки. Відмовили нирки, печінка й легені" - мамі 2 дітей потрібна допомога

"В ампулі були не ті ліки. Відмовили нирки, печінка й легені" - мамі 2 дітей потрібна допомога
Юлія Цепецавер має хронічну хворобу нирок. Останні 2 роки через день їздить на гемодіаліз. На операцію їй потрібно 2 млн. грн. Фото: надане Юлія Цепецавер

33-річна Юлія Цепецавер із села Ємчиха Миронівського району на Київщині 2 роки їздить на гемодіаліз. У неї хронічна хвороба нирок 4-ї стадії. На лікування в місяць йде понад 7 тис. грн. Ще майже стільки - на дорогу. Потрібна допомога.

"На гемодіаліз їжджу в Білу Церкву через день. Це 100 кілометрів в один бік. До карантину із села добиралася маршруткою в райцентр. Звідти - електричкою в Білу Церкву. Хоч і з пересадками, але мене це влаштовувало, бо дорога обходилася недорого. Тепер маршрутки й електрички не їздять. Змушені їздити своєю машиною. На одну поїздку йде 500 грн. За місяць набирається 6 тис. Я ж би ці гроші могла витрачати на ліки. А так мусимо купляти бензин", - розповіла Юлія Gazeta.ua.

"Мені грошима допомагали батьки. Але в лютому раптово помер тато. В ампулі були не ті ліки, якими лікував спину. Алергія дала ускладнення. В нього відмовили нирки, печінка й легені", - додала вона.

Жінка має 2 дітей. Її чоловік працює кочегаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекладач Мойсей Фішбейн потребує допомоги на лікування

"Влітку завжди підробляв комбайнером. Тепер "прив'язаний" до мене. Відповідно, суттєво зменшиться наш дохід. Дуже важко. Лікарі кажуть, що мені потрібна пересадка нирки. На операцію треба 2 млн грн. У нас таких грошей немає. Надія лише на небайдужих людей", - сказала Юлія Цепецавер.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:

Карта Приватбанку: 4149 4991 2844 0532

(отримувач - Цепецавер Юлія Олександрівна).

13-річному Богдану Хорольському з міста Кам'янське Дніпропетровської області терміново потрібна допомога для лікування. Його госпіталізували до дитячої реанімації Інституту серця з діагнозом дилатаційна кардіоміопатія зі зниженим скороченням лівого шлуночка серця.

Зараз ви читаєте новину «"В ампулі були не ті ліки. Відмовили нирки, печінка й легені" - мамі 2 дітей потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути